tirsdag 5. april 2011

Ei lita topphue til egg

Prøvde meg på å lage topphue til egg, Ser at eg burde hatt tjukkare tråd til vevinga, legg ved mønster om nokon vil prøve.


Oppskrift om nokon vil prøve.
Legg opp 34 lm og hekle gitterhekling, slik:
1. rad: Hekle 1 st i 6. lm frå nålen, x 1 lm, hopp over 1 m, 1 st i  neste m x.  Gjenta fra x til x ut raden.  Nå er det 15 hull på raden.
2. rad: Snu med 3 lm.  Hekle 1 st like over den nest siste st på forrige rad, x 1 lm, hopp over 1 m, 1 st i neste m x.  Gjenta fra x til x ut raden.  Den siste st hekles i den midterste av de 3 lm som man snudde med.
2. rad danner mønsteret, og gjentas.
Hekle 7 rader i alt.
Sy sammen de korte sidene.
Klipp ca. 20 cm lange tråder til mønsteret.
Disse veves inn så de både begynner og slutter øverst hvor de trekkes sammen til en dusk til slutt.  Garnet man vever med, skal være dobbelt så tykt som det garnet man hekler med, og man trekker 2 tykke snorer gjennom hver hullrad, og for hver enkeltrad som er fylt med bunnfargen, er det 2 rader med en kontrastfarge.  Man trær "vevgarnet" i en stoppenål, og trær denne ut og inn i hullene i mønsteret.

4 kommentarer:

Cecilie sa...

Knallstilig, den må du legge på utfordringsbloggen strikkere. Her er linken http://strikkere.blogspot.com/

Marthe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Miriam sa...

Stilig egglue!
Kan desverre ikke godkjenne bidraget i utfordringen vår, da alle bidrag skal være strikket (reglene ligger oppe til høyre på bloggen). Beklager!

strikkedilla sa...

Så stilig